Sjove danske sange

 

Guide og idéer til valg af melodier!

 

 

Når du skal vælge blandt alle de melodier, som findes, så er der især 2 ting, som du skal tage højde for:

Udvalg af melodier - billede af mikrofon 

1. Vælg en melodi alle kender. Det er utroligt kikset, når halvdelen af gæsterne sidder og brummer lavt til sangen, mens de andre slet intet siger. Derfor - vælg altid en melodi, som alle kender.

 

2. Vælg en melodi, som rammer din sangteksts stemning. Alle melodier har knyttet stemninger og følelser til dem. F.eks. er I en kælder sort som kul lystig og simpel - næsten lalleglad, hvilket smitter af på det indtryk, man får af din sang. På samme måde er Skuld´ gammelt venskab rent forgå sentimental og sørgmodig - hvilket er fint, hvis du har skrevet en sørgmodig eller følelsesladet sang, men rigtig skidt, hvis din sang er glad og munter. Dette kan du tage højde for, ved at vælge en melodi som passer til din sangtekst, og som rammer den samme stemning, som du ønsker i din sang.

 

Desuden er det smart at vælge en sang, hvor versene er så tilpas store eller små, at du kan nå at afslutte hver af de minder/episoder, som du har valgt at have med i sangen. Det er nemlig smart at starte på et nyt minde/fortælling, hver gang du starter på et nyt vers.

 

Herunder ser du de melodier, som vi har valgt at sætte ind. De er alle så tilpas kendte, at langt de fleste kender dem og vil kunne synge med på dem uden problemer. Kender du andre melodier, som du synes passer ind her, så send os en mail

 

Da hønsehuset brændte..

Den er fin med kompasset..

Der bor en bager..

Det er i dag et vejr..

Det er så yndigt at følges ad..

Fra Engeland til Skotland..

Hist hvor vejen slår en bugt..

Hjemmebrænderiet..

I en kælder sort som kul..

I østen stiger solen op..

Jeg en gård mig bygge vil..

Jer er havren..

Jeg vil male dagen blå..

Kald det kærlighed..

Katinka, Katinka, luk vinduet op..

Kom maj du søde milde..

Lad os gå hånd i hånd..

Love me tender..

Marken er mejet..

Moar jeg skal tisse...

Nu titte til hinanden..

Se den lille kattekilling..

Se min kjole..

Skorstensfejren gik en tur..

Skuld´ gammelt venskab rent forgå..

Til pinse når skoven bli´r rigtig grøn..

Tinge-linge-later..

Tre små kinesere..

 

 

Hvis du er i tvivl om, hvilken stemning, der knytter sig til de enkelte melodier, så prøv at synge dem for dig selv (evt. inde i hovedet) og så læg mærke til, hvilken stemning og hvilke følelser, der kommer frem inde i dig selv. Når du har valgt den eller de rigtige melodier, så læs også vores guide omkring det at skrive sangtekster. Held og lykke. :-)